https://www.traditionrolex.com/15
https://www.traditionrolex.com/15
POC helma Skull Orbic X Spin Ametist Purple (FIS) - LSS3191
https://www.traditionrolex.com/15
volkl
head
blizzard
tecnica
holmenkol
poc
leki

POC helma Skull Orbic X Spin Ametist Purple (FIS)

Kód: LSS3191
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Poc
Dostupnost:Skladem
Naše cena: 4 190 Kč s DPH
Běžná cena: 5 890 Kč
Sleva: 1 700 Kč
{{cluster.nazev}}
POC helma Skull Orbic X Spin Ametist Purple (FIS)
Barva:   červená
Velikost:   XS/51-52, S/53-54, M/55-56, L/57-58, XL/59-60, XXL/61
Váha:   680g

 

V nabídce též na prodejně sortiment brýlí POC, průřez najdete v kategorii "Lyžařské brýle"

Rádi Vám pružně dodáme a připravíme cenovou nabídku na jakýkoliv sortiment POC, Leki i mimo nabídku tohoto e-shopu.

Velikosti, které nejsou okamžitě k dodání- dodáme co nejrychleji na vyžádání.

Slevový program pro kluby, týmy a individuální členy SLČR- o cenách a podmínkách se můžete informovat na prodejně nebo na tel. 608 330 814.

 

Popis:

POC Orbic X SPIN odpovídá pravidlům FIS (RH2013)

Helma POC Orbic X SPIN je vybavena novou technologií POC-SPIN, Jedná se o vlastní patentovanou technologii, která byla několik let testována. Uvnitř výstelek je použitý měkčený polotekutý silikon umožňující v případě nárazu posun vnitřní části výstelky oproti přilbě, čímž se mění úhel dopadu a snižuje se rotační a přímá síla vznikající při nárazu, která se přenáší směrem k mozku. Dalším přínosem je větší komfort.

Přilba na lyže POC Skull Orbic X SPIN má odnímatelné vnitřní polstrování pro snadnou údržbu, ušní otvory přizpůsobené co nejlepší redukci šumu větru a má odnímatelný klip na lyžařské brýle. Konstrukce a vybavení helmy z ní dělá ideální volbu pro závodníky a velmi náročné sportovní lyžaře.

Velkou předností helmy Skull Orbic X SPIN je použitý vnitřní materiál – expandovaný polypropylen EPP, který na rozdíl od běžně používaných materiálů po nárazu se nedeformuje nevratně, ale vrátí se po nárazu do původního stavu, takže helma je schopna odolávat i opakovaným nárazům.

Deflektorový panel, který je součástí helmy, používá kombinaci technologií EPP a VPD 2.0 k minimalizaci energie přenášené na hlavu lyžaře od opakovaného zásahu bran nebo během samotného pádu. Panel deflektoru je také vyztužen aramidovou penetrační bariérou (APB), která zlepšuje bezpečnost a integritu helmy.

 

- Možnost osazení slalomového chrániče, který samozřejmě najdete v nabídce u nás taktéž.

 

Podle aktuálních požadavků musí přilby pro GS/SG/DH splňovat dvě následující normy, a to EN 1077 A a ASTM 2040, přičemž je přilba dále testována na náraz ve vyšší rychlosti (6,8 m/s, tj. 24,48 km/h), což je oproti starším pravidlům hlavní rozdíl. Projde-li přilba kompletní certifikací je následně označena štítkem, který značí splnění nových požadavků FIS RH 2013 („Racing helmet conform to FIS specifications“). 

Toto platí pro všechny závody Světového poháru, Evropského poháru a platí také pro všechny závody FIS!!!

Štítek musí být na viditelném místě a nepřekrytý páskem brýlí. Podle informaci z FIS, bude toto kontrolováno nejenom startéry, při nesplnění bude následovat diskvalifikace. 

Toto pravidlo platí nejen pro Světové a kontinentální poháry, ale bez bez výjimky i pro veškeré závody FIS, CIT, ENL a věkové kategorie U14, U16, U18 a výše. Mimo již uvedené je také toto pravidlo aplikováno i na závody Masters a ve Skicrossu ve stejném rozsahu.