https://www.traditionrolex.com/15
volkl
head
blizzard
tecnica
holmenkol
poc
leki

Lyže Völkl Deacon 76 Black 23/24 + vázání rMotion3 12 GW

Kód: LSS2898
Záruka: 24 měsíců
Výrobce: Völkl
Dostupnost:Skladem
Naše cena: 19 200 Kč s DPH
Běžná cena: 25 490 Kč
Sleva: 6 290 Kč
{{cluster.nazev}}
Lyže Völkl Deacon 76 Black 23/24 + vázání rMotion3 12 GW
Kategorie: crosscarve (špičkový výkon na sjezdovce i v neupraveném terénu)
Lyžař: sportovní až vysoce sportovní
Rozměry: 124 - 76 - 104
Délky a rádius: 171 cm (16.5 m), 176 cm (17.6 m), 181cm (18.7 m)
 
Jádro: celodřevěné Speedwall Multilayer Wood Core
Konstrukce: Power Construction, Powered by Titanium, Full Speedwall, Tip Tail Rocker, Base P-Tex 4500
Vázání: 

rMotion3 12 GW, DIN 4-12, váha lyžaře cca 50-115 kg
(kvalitní vázání s kovovou výztuží paty pro sportovního až vysoce sportovního lyžaře, možnost rychlého přestavení vázání na jakoukoliv velikost boty)

Toto vázání je kompaktabilní se sjezdovými botami, které mají podrážku Grip Walk.

Na vyžádání rádi dodáme za příplatek vázání rMotion 16 pro vyšší váhovou kategorii.

Popis:

Nová vysoce sportovní top univerzálka od Völklu - Deacon 76 Black (vyrábí se dvě barevné varianty- najdete u nás také) pro sezónu 2023/2024. Nástupce legendárního u nás velmi oblíbeného modelu Crosstiger Carbon a následně Code L vyráběného pod různými barevnými kombinacemi 6 let. Konstrukce s klasickou plnědřevěnou sendvič konstrukcí Speedwall Multilayer Woodcore s Powered Titanium /3D profilovaná titanalová vrchní vrstva/ pro ještě vyšší torzní vyzpevnění lyže. Špičkové držení na tvrdém až zledovatělém podkladu i ve velmi vysokých rychlostech, výborné chování i v měkčích podmínkách díky širšímu středu 76 mm. Dobrá tolerance odpoledních měkčích podmínek a možnost i občasného "zabloudění" mimo upravenou sjezdovku. Koncept průhybu lyže Tip and Tail Rocker u tohoto modelu se snahou o vysoce sportovní až závodní pojetí. Styčné body skluznice jsou posunuty blíže ke středu lyže a umožňují lepší točivost v pomalejší rychlosti a při rychlejší jízdě po zapojení celé délky dociluje lyže v delším oblouku vyšší stability. Díky tomuto systému lyže Code zažívají i návrat k prodlužování délky lyží a to cca o 10 cm než byli zákazníci v poslední době zvyklí.

Po i osobních zkušenostech s touto lyží můžeme potvrdit, že se jedná doopravdy o skvělou variantu lyží se snahou k univerzálnímu pojetí pro sportovního až vysoce sportovního lyžaře. Oproti postavení v katalogu Völkl do středu, přeci jen z našich zkušeností je tento model spíše vhodný pro středně dlouhý až dlouhý oblouk. Do oblouku je jí přeci jen potřeba trochu pomoci. V nakrojení je tedy trochu pomalejší, ale potom jede více jak skvěle. Některým padla lépe než obřačka. Stejná, ne-li větší stabilita v dlouhém oblouku a přitom univerzálnější použití i v rozoraném terénu díky šíři 76 mm pod botou. Pro mne jednoznačně jedna z nejlepších lyží co Völkl kdy vyrobil pro lyžaře, kteří umějí lyžovat a požadují špičkové držení na tvrdém až zledovatělém podkladu i ve vysokých rychlostech, ale hledají univerzálnější pojetí než je klasická obřačka. Takže zjednodušeně "tak trochu univerzálnější obřačka".

 

Doporučená délka: -10 cm až +5 cm od výšky postavy

Pozor hlavně na volbu délky, protože směšně působí stížnost pod svahem, že tento model nesedí a má jej dotyčný pod bradu. Prodejce, který mu tento model prodal, by nejspíše měl dostat "za uši". Nebojte se jít klidně přes výšku postavy, rádi Vám s výběrem poradíme.

 

Poradenství a cena:

Naší prioritou je odborné poradenství, individuální přístup a servis na kamenné prodejně v Praze, kterou provozujeme od roku 1995. E-shop je snaha o přehled části sortimentu, který nabízíme. Pro aktuální cenovou nabídku a radu ohledně výběru lyží a ostatního sortimentu nás prosím kontaktujte.

 

 

Nezapomínejte ovšem, že i dokonalou lyži je možné zkazit špatným servisem. Až 30% charakteru lyže dělá servis. A zvláště u modelů, kde se kalkuluje s požadavkem na špičkové držení na hraně ve vysokých rychlostech, je požadavek na kvalitní servis o to větší. Proto jsme v posledních letech kladli nejvíce důraz na zlepšení servisní činnosti naší firmy. Po kladných zkušenostech z uplynulých sezon, můžeme potvrdit, že jsme schopni Vám nabídnout špičkový servis Vašich lyží za rozumné ceny. Poradíme s úhlováním, strukturou, opravou, atd.. Nabízíme nejen servis na strojích Montana, ale i ruční servis prováděný profesionálem se zkušenostmi s úpravou lyží v závodech světového poháru. Více o našem servisu zde.

Vyzkoušejte náš servis a uděláme pro Vaše lyže maximum!

Vázání rMotion3
Ideální systém kolejnicového propojení lyže + vázání vyvinuté společnostmi Völkl a Marker zaručující jak snadnou montáž, tak špičkový přenos síly na hranu lyže bez jakýchkoliv ztrát.

Kopírování našich stránek.

Upozorňujeme, že webové stránky nebo jakákoliv jejich část, obrázky produktů, popisy produktů včetně technických údajů, desing webových stránek jsou naším duševním vlastnictvím a nesmí být bez našeho souhlasu žádným způsobem zkopírovány nebo jinak využity. V případě porušení této právní doložky se vystavujete nebezpečí dle § 121/2000 Sb.